Cursus Baanpermissie & Handicap 54

Leren golfen op Papendal in het sporthart van Nederland!

Cursus baanpermissie & handicap 54

Golf is een sport voor het leven, begin er op tijd mee dan kan je er hopelijk nog heel lang van genieten. Als je wilt beginnen met golf en handicap 54 wilt halen, is het logisch dat je veel vragen hebt. De meest voorkomende vragen (FAQ) hebben we helemaal onderaan deze pagina gezet, neem gerust even een kijkje.

Haastige spoed?

Er zijn veel mogelijkheden op de markt om snel en zelfs in 1 dag je baanpermissie en handicap 54 te kopen. Zonder enige baanervaring en met onvoldoende trainingsuren om met plezier de baan te spelen worden velen golfers losgelaten. De frustratie loopt op, een ronde van 9 holes duurt te lang en je moet te vaak doorlaten. Al snel kom je er dan achter dat golfen op die manier niet leuk is want je beheerst de skills nog niet. Logisch eigenlijk ook,  want dat kan ook niet na 2 dagen.

Wij geloven dus ook niet dat dit de goede weg is. De ervaring heeft ons geleerd dat het beter is nieuwe skills aan te leren gedurende een langere periode. In het verleden (en nog steeds) hebben we namelijk al veel golfers begeleid naar een beter niveau want wat bleek, na een 2-daagse cursus durfden ze eigenlijk de baan niet in. De vaardigheden bleken simpelweg niet goed genoeg om te kunnen genieten van een ronde in de baan.

Cursus Baanpermissie & Handicap 54

Ready to get Hooked On Golf?

Golf is een sport voor het leven, begin er op tijd mee! Schrijf je in voor de baanpermissie en handicap 54 cursus en ervaar hoe leuk het is om ballen te slaan!

 • Gegarandeerd baanpermissie.
 • De beste oefenfaciliteiten.
 • Inclusief online lesmateriaal.
 • Inclusief ballen en leenclubs.

Deze cursus wordt gegeven door PGA Holland C-Instructeur Peter Mastenbroek

Inhoud van de cursus

Maximaal 4 deelnemers per groep

 • Uitleg van het materiaal en aanleren van de basics in golf (grip-aim-setup)
 • Uitleg, demo en training van de 5 basistechnieken, putten, chippen, pitchen, bunker, full-swing.
 • Hoe train je zelf het beste op de driving-range?
 • Online aandachtspunten per techniek per email.
 • Speelsnelheid en strategie.

Wat je moet kunnen aan het einde van de cursus

 • Theorie en regel examen succesvol afgerond hebben.
 • De bal 100 tot 120 meter kunnen slaan.
 • Zo min mogelijk mis hits slaan, goed balcontact staat voorop.
 • Zo min mogelijk 3-putts maken, 2-putts per green is de norm.
 • In bezit zijn van een eigen golfset (wij verkopen beginners sets).
 • 9 holes binnen 2 uur en 15 minuten kunnen spelen.

Voorwaarden

 • Het liefst in het bezit van een eigen golfset. Indien niet in bezit adviseren en/of helpen wij bij het aanschaffen van clubs. Lenen kan in het begin ook!
 • Tijd en commitment om tussen de trainingen door minimaal 2x zelf te trainen. Het komt niet vanzelf!

Duur van de cursus

Uitgaande van 2 groepstrainingen per maand die vooraf worden vastgelegd duurt dit ongeveer 3 maanden. Naast deze groepslessen raden wij aan om ook nog een x aantal privé-lessen bij te boeken. Zo kunnen we bijvoorbeeld video opnames maken van je swing waar we in een groepstraining geen tijd voor hebben. Dit kan via de online lesagenda.

golfacademypapendal

Kosten per persoon

Totaal 6 groepstrainingen met maximaal 4 personen

€ 225,- per persoon voor 6 groepstrainingen van 90 minuten (9 uur totaal)  in een groep van 4 personen.

Dit bedrag is uiteraard inclusief de oefenballen en clubs (indien je die zelf  nog niet hebt). Het bedrag dient voorafgaand aan de eerste training betaald te worden (tikkie, cash of factuur).

Tussen de lessen door is het de bedoeling dat je zelf komt trainen. Je kunt hiervoor ballen halen uit de ballenmachine. Kosten voor 68 ballen zijn € 4,- te betalen met je ballenpas. Leden van de Golf Academy krijgen 50% korting op het ballentarief . Klik hier voor meer informatie over lid worden van de Golf Academy.

Ready to get Hooked On Golf?

Cursus Baanpermissie & Handicap 54

Golf is een sport voor het leven, begin er op tijd mee! Schrijf je in voor de baanpermissie en handicap 54 cursus en ervaar hoe leuk het is om ballen te slaan!

 • Gegarandeerd baanpermissie.
 • De beste oefenfaciliteiten.
 • Inclusief online lesmateriaal.
 • Inclusief ballen en leenclubs.

Aanmelden voor deze cursus?

Vul het formulier in, binnen 24 uur antwoorden we op je aanvraag.

  Voornaam & achternaam (verplicht)

  Mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Welke andere sporten beoefen je of heb je beoefent?

  Heb je enige golfervaring? Zoja, welke ervaring?

  Fysieke beperkingen of blessures?

  Opmerkingen/vragen

  Score Plus Programma - Golf Academy Papendal

  Talent, tijd en training

  De basis voor het aanleren van nieuwe vaardigheden bestaat uit goede instructie en de juiste begeleiding. Onlosmakelijk daarmee verbonden zijn echter de drie T’s: Talent, Tijd en Training. Daarom bieden wij een basiscursus aan die ongeveer 3 maanden duurt. Tussen de lessen is er dan voldoende tijd om te trainen wat in de lessen wordt aangeleerd. Golfen is namelijk een oefensport en daar moet iedere golfer het dan ook van hebben: voldoende tijd om te trainen.

  Het uiteindelijke doel voor ons en de beginnende golfer is om zo snel mogelijk 18 holes te kunnen spelen in 100 of minder slagen! Dat is dus een handicap van 28. Waarom 100 slagen en handicap 28?  Omdat uit onderzoek gebleken is dat spelers met een handicap van 28 de golfsport pas echt gaan waarderen en ook blijven golfen. Onze cursussen zijn dan ook gemaakt op dit einddoel.

  Hoe sneller je de basisvaardigheden beheerst, hoe sneller je de volgende stap kunt maken. In golf geldt meer dan in andere sporten: oefening baart kunst, waardoor je ook sneller je doel zult bereiken. Wij kunnen je daarbij zeker ondersteunen.

  Meest gestelde vragen

  Als je wilt beginnen met golf is het logisch dat je veel vragen hebt over allerlei dingen. Hieronder een reeks vragen waarvan wij denken dat je daarmee voor een groot deel geholpen bent;

  Mag ik zonder ervaring op een driving-range ballen slaan?

  Jazeker mag dat, golf is toegankelijker dan je denkt.  Je hoeft niet direct lid te zijn van de golfclub. Het gebruik van de oefenfaciliteitien is gratis maar je moet  als niet lid wel iets meer betalen voor de ballen.

  Moet ik lid zijn van een golfclub om lessen te kunnen volgen?

  Nee hoor, iedereen is welkom, zolang je maar wilt leren en oefenen om beter te worden. Op de homepage van onze website kun je ons aanbod van losse lessen en allerlei programma’s bekijken.

  Wanneer mag ik een ronde spelen op de golfbaan?

  Dat kan alleen als je een baanpermissie bewijs hebt. Dit bewijs houdt in dat je de golfregels- en andere regels over bijvoorbeeld veiligheid – kent. Maar nog belangrijker, dat je de bal vaker goed dan slecht raakt zodat het spelen op de baan ook echt leuk kan zijn. Dit is ook de reden dat wij geen 2 daagse cursussen geven. Auto rijden leer je immers ook niet in 2 dagen. De meeste skills hebben tijd nodig om te leren, met golf is dat zeker niet anders. Good practice makes permanent!

  Mag ik met HCP 54 op alle banen in Nederland spelen?

  Ja, in principe wel. Je hebt een handicap-54-registratie (het oude GVB) nodig als bewijs dat je de golfregels kent en de basistechniek onder de knie hebt. Als je over je handicap-54-registratie beschikt, mag je op elke gekwalificeerde golfbaan in Nederland spelen.

  Wat moet ik doen om handicap 54 te halen (het oude GVB)?

  Je neemt pirvé-les bij ons of je volgt een beginnerscursus.Vervolgens neem je les en als wij (golfprofessionals) vinden dat je er klaar voor bent, mag je het regelexamen doen. Heb je dit gehaald en techniek is dusdanig dat je nog maar weinig ballen topt en de bal toch wel minimaal 120 meter kunt slaan, dan vragen wij baanpermissie voor je aan. Vanaf nu mag je bij ons op de Edese GC Papendal spelen, met iemand anders die maximaal een handicap 28 heeft.  Lukt het je om gemiddeld niet meer dan drie extra slagen (dan par) over een hole te doen, dan bewijs je over het niveau van handicap 54 te beschikken.  Laat de scorekaart ondertekenen door je marker (medespeler die maximaal handicap 28 heeft) en lever die in bij je club. Je kunt ook je eerste scorekaart via de app GOLF.nl invoeren. Je club vraagt een handicap-pasje aan bij de NGF en vanaf nu kun je ook op andere golfbanen spelen.

  Hoe lang duurt het voordat ik handicap 54 (het oude GVB) heb?

  Golf is niet de gemakkelijkste balsport die er is. De basis voor het aanleren van nieuwe vaardigheden bestaat uit goede instructie en de juiste begeleiding. Onlosmakelijk daarmee verbonden zijn de 3 T’s: Talent, Tijd en Training.

  Natuurlijk verschilt dit per persoon!  Hoe sneller je de basisvaardigheden beheerst, hoe sneller je de volgende stap kunt maken. In golf geldt meer dan in andere sporten: oefening baart kunst, waardoor je ook sneller je doel zult bereiken. Wij kunnen je daarbij zeker ondersteunen.

  Is het golfregelexamen moeilijk?

  Nee, niet echt. Het golfregelexamen bestaat uit 30 multiple-choice vragen (10 etiquettevragen, 19 regelvragen en 1 stablefordvraag) waar je maximaal 60 minuten over mag doen. Je bent geslaagd als je 23 vragen goed hebt. Klik hier als je meer wilt weten over de golfregels.

  Welk golfmateriaal heb ik nodig als ik voor het eerst ga golfen?

  Geen, als je gaat golfen onder begeleiding van een van onze PGA Professionals.  Wij hebben altijd golfclubs te leen. Als je op eigen houtje gaat oefenen, kun je een golfclub huren van ons. Het is verstandig om pas tot aanschaf van eigen clubs over te gaan als je een aantal lessen hebt gevolgd en weet dat je met golf verder wilt gaan. Wij geven graag advies en houden dit sowieso in de gaten bij iedereen die we op les hebben.

  Wat voor kleding kan ik dragen als ik ga golfen?

  Kleding die comfortabel zit, conform het weer en waarin je goed kunt draaien. En uiteraard sportschoenen, het liefst met profiel. Klik hier om de kledingvoorschriften te lezen. 

  Ik heb lang geleden mijn GVB gehaald en op een gegeven moment niet meer de jaarlijkse NGF-bijdrage betaald. Moet ik nu opnieuw examen doen?

  Nee. Je moet je wel aanmelden bij een nieuwe (virtuele) club met je oude NGF-nummer. Heb je dat niet meer, dan kun je het opvragen bij de NGF (mail golf@ngf.nl of bel 030 – 2426370). Vervolgens lever je een qualifying kaart in om je handicap opnieuw te bepalen. Alleen handicap 54 blijft vijf jaar gelden; heb je handicap 54 en ben je méér dan vijf jaar niet geregistreerd geweest, dan moet je een qualifying kaart inleveren die bewijst dat je handicap 54 hebt. Het regelexamen blijft altijd gelden en verloopt nooit!

  Locatie van de cursus

  Scroll to top