Starten met golf – Handicap 54 cursus

Starten met Golf

Deze “Starten met golf – Handicap 54 cursus” van Golf Academy Papendal is een traject van 8 lessen van 90 minuten waarbij u bekend wordt  met de basics in golf, de etiquette en de golfregels. We werken de golf basics van de green terug naar de afslagplaats en lopen daarbij alle technieken door. Deze cursus kunt u vergelijken met het voormalige GVB. Na het behalen van uw handicap start uw weg naar beter golf en het verlagen van uw handicap. Na dit traject van 8 groepslessen van 90 minuten is ons advies om maandelijks te blijven lessen (privé of in een groep) om ervoor te zorgen dat u uw techniek blijft checken en verbeteren.

 Gratis gebruik oefenfaciliteiten en materiaal

Het is verstandig veel te oefenen tussen de geplande lessen door. Dit kan gratis op de oefenfaciliteiten van Golf Academy Papendal. Hoe men het beste kan oefenen en welke oefeningen het beste zijn wordt duidelijk doorgenomen  tijdens de lessen. U krijgt tijdens deze cursus materiaal van ons om mee te oefenen of advies voor het aankopen daarvan.  De oefenballen zijn gratis tijdens de lessen.

Golfregel “Examen”

Om de baan in te kunnen dient men te slagen voor het golfregel “examen”. Dit is een schriftelijk examen dat bestaat uit 30 multiple choice vragen (10 etiquettevragen, 19 regelvragen en 1 Stablefordvraag). U bent geslaagd als u 23 vragen van de 30 goed hebt beantwoord. Het “examen” bestaat uit illustraties met verschillende regelsituaties in de praktijk. Het golfregelexamen vindt plaats in het clubhuis. Extra kosten hiervoor zijn € 12,50 p.p. (klik hier voor meer info).

Doelstellingen en skills tests

Na een x aantal lessen zal de professional verschillende skills tests doornemen met de cursisten. Afhankelijk van de scores van deze test zal de professional bepalen of de cursist klaar is om de baan in te gaan om 9 holes te spelen. Over 9 holes is de doelstelling om 18 punten te halen uitgaande van handicap 54.

 • Skills  test 1 – Putten. Vanaf 5 meter de bal in 2 putts in de hole putten en vanaf 12 meter de bal in 3 putts in de hole putten. 
 • Skills test 2 – Chippen. Met de juiste club, de bal vanaf een afstand van 5 tot 10 meter  op de green chippen.
 • Skills test 3 – Pitchen. De bal met de pitch techniek vanaf een afstand van 20 tot 40 meter op de green pitchen. De bal hoeft alleen op de green te landen.
 • Skills test 4 – Bunker. De bal vanuit de bunker op de green slaan.
 • Skills test 5 – Mid IJzers. Met een ijzer 8, 7 of 6 schoten van 75 tot 120 meter slaan met een spreiding van 30 meter.
 • Skills test 6 – Lange clubs. Met een ijzer 5, 4 of Hybrid schoten van 100 tot 150 meter slaan met een spreiding van 40 meter.  

Starten met Golf - Handicap 54 cursus (vanaf € 140,- p.p.)

 • Inbegrepen:
 • 8 groepslessen van 90 minuten golfles onder begeleiding van een PGA Professional
 • Golfregel examen (multiple choice, 23 van de 30 goed is geslaagd)
 • Oefenmateriaal en ballen tijdens de lessen

Prijzen – Traject van 8 x 90 min.

 • € 150,00 p.p. met 6 personen
 • € 165,00 p.p. met 5 personen
 • € 190,00 p.p. met 4 personen
 • € 230,00 p.p. met 3 personen

Volgt u deze cursus liever met een grotere groep of juist met 1 of 2 personen? Neem dan contact op zodat we op maat een cursus kunnen samen stellen.

Interesse in deze cursus?

Vul het formulier in om deze cursus te boeken! (min. 3 personen)

Uw voonaam

Achternaam

Aantal personen en namen (3, 4, 5 of 6 pers.)

Mailadres (verplicht)

[recaptcha]

Overzicht van de oefenfaciliteiten

Scroll to top